0 item(s) - €0.00

U heeft niets in uw winkelwagen.

NIEUW: StormFix Double

Naast de StormFix Standaard en de StormFix Budget was er een behoefte aan een StormFix die ook geschikt was voor de hoeken. Dit resulteerde in de ontwikkeling van de StormFix Double, een StormFix met dubbel elastiek en een design in een nieuw jasje. Het resultaat qua vormgeving mag er zijn en ook wat betreft belastbaarheid. Trekproeven lieten zien dat de StormFix Double tot 135 kg belast kan worden!

Vooralsnog komt de StormFix dubbel met zwarte eindstukken en ALU-kleurig of zwart elastiek in de lengtes 16, 18, 20, 22, 24 en 26 cm. De StormFix Double is zeer geschikt voor gevelframes en vrijstaande frames zowel voor binnen- als buiten toepassing.

STFD   StormFix Double

Innovatie staat bij ElastiFix hoog in het vaandel.

Een aantal gerenommeerde bedrijven zoals Hörmann, Altrex en Vanderlande deden al eerder een beroep op het innovatieve karakter van ElastiFix. Dit resulteerde in de ontwikkeling van een sterker en duurzamer alternatief voor het zgn. Fjongrubber dat door Hörmann ingezet wordt voor hun dockshelter systemen. Voor Altrex ontwikkelde ElastiFix een elastische vervanging voor metalen veren en voor Vanderlande werd een elastisch spansysteem ontwikkeld dat te vervoeren goederen op een transportband vastklemt.

 

ElastiFix ontwikkelt ook bevestigingssytemen zonder elastiek

In oktober 2016 werd ElastiFix benaderd door één van de grootste leveranciers van showequipment in Europa met export naar meer dan 70 landen. In zes maanden ontwikkelde ElastiFix de inmiddels gepatenteerde GripponTube, de nieuwste vervanger van het knooplint en theaterhaak om snel theatergordijnen op te hangen.

Inmiddels heeft de introductie plaatsgevonden tijdens de Prolight & Sound 2017 beurs in Frankfurt, de grootste licht- en geluidsbeurs in Europa. De reacties over de GripponTube waren overweldigend.

“Je klikt de GripponTube van onder vast op de trek of truss en hij zit muurvast, belastbaar tot 20 kilo per stuk, sneller heb je nog nooit een gordijn ingehangen. Losmaken gaat net zo simpel, zet duim en vinger in de opening van de GripponTube en je trekt hem los”. Het ophangen en neerhalen van theater- en eventgordijnen gaat met de GripponTube tweemaal sneller dan ieder ander systeem op de markt! 

Grippon  Grippon tekening

 

 Verstelbaar gordijn ophangsysteem

Een tweede produkt welke nu voor dezelfde sektor in ontwikkeling is, is de zgn. DrapeFix Adjust, een verstelbaar ophangsyteem voor geplooide zware akoestische gordijnen. Deze gordijnen zijn brandwerend geïmpregneerd en nemen daardoor gemakkelijk vocht uit de lucht op, waardoor ze niet meer rechthangen en in hoogte versteld moeten worden. ElastiFix ontwikelt voor deze vraag een oplossing die doet denken aan een verstelbare tie-wrap. De eerste prototypes zijn positief ontvangen en productielijn zal eind van het jaar worden gestart. 

DrapeFix Adjust

8