ElastiFix, Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Dit hangt van diverse factoren af. Om er een paar te noemen: de belasting per elastiek, de voor-spanning op de spanner in gemonteerde toestand (te hoge spanning is niet aan te raden), zonlicht, weers-/buitenlucht omstandigheden etc. Het materiaal van de buitenmantel van het toegepaste elastiek speelt ook een belangrijke rol. ElastiFix elastieken voorzien van een high tenacity polyester buitenmantel en gaan daardoor lang mee.

Bij de meeste elastieken vind je een keuzemenu voor de buisdiameter en gewenste afstand tussen doek en buis.

De spanruimte is de afstand van de binnenkant van de buis tot de buitenkant van het doek.

Via het contact formulier kunt u niet-standaard maten aanvragen. U krijgt dan van ons een prijs en een levertijd.

Zeker! Wanneer er bijvoorbeeld te weinig spanelastieken in een spandoek zitten, waardoor de belasting per spanelastiek boven de maximale belasting komt, gaat een spanner kapot. Ook is het zo dat onder invloed van UV de rubber kern aangetast wordt. Hoe beter en fijner de mantel is hoe langer de elastiek in goede conditie blijft. Rubbers zonder mantel, zoals TIR rubbers gaan sneller kapot, omdat hier het rubber niet beschermd wordt. Er ontstaan na verloop van tijd kleine scheurtjes in de rubber en uiteindelijk knappen ze kapot.

ElastiFix heeft een zeiloog-calculatie programma beschikbaar welke afhankelijk van de situatie (gevel-frame of vrijstaand frame, hoogte van het frame, locatie van het frame, hogere risico’s ivm snelweg of wandel-boulevard, aan de kust of landinwaarts) de juiste afstand tussen de zeilogen berekend.

Dit hangt af van de gewenste spanruimte: StormFix, TornadoFix en Zwanenhals spanners kunnen hebben een kleinere spanruimte. Verder hangt het af van de te verwachten windbelasting op het doek.